Обосновани Футболни Прогнози

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен

11 Февруари 2012 - 16:30
Борусия Дортмунд
Байер Леверкузен
Прогноза: 1
Коефициент: 1.40
1 - 0
позната футболни прогнози

Днес ще се разгледам футболния двубой от 21-ия кръг на шампионата в Германската Бундеслига между футболните тимове на Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен. Треньора на домакините Юрген Клоп извежда на домашния си стадион своите играчи срещу гостуващите футболисти на Аспирините.

Факти и статистика за днешния двубой:

Борусия Дортмунд

Играчите на тима домакин се намират на първо място в таблицата с временното класиране с 43 точки, постигнати след 13 победи, 4 равенства и 3 загуби от започването на сезона, като в изиграните общо 20 мача са отбелязали 45 попадения във вратата на противниците си и са инкасирали 14 гола в мрежата си. На своя стадион Сигнал Идуна Парк Бе Фау Бе е играл 9 двубоя досега, в които е записал 7 победи, едно равенство и една загуба, при обща голова разлика 26-6.

В предишните си 6 срещи в Бундеслигата отборът на Жълто-черните е постигнал 4 победи, 2 равенства и нито една загуба, при обща голова разлика 16-5.

Байер Леверкузен

Гостуващият отбор на Байер Леверкузен се намира на 6-та позиция във временното подреждане с 31 точки (8 победи, 7 равенства и 5 загуби), като в изиграните общо 20 срещи е вкарал 28 гола в противниковата врата и е инкасирал 27 попадения в своята мрежа. При гостуванията си отборът е играл 10 мача досега, в които е записал 4 победи, 4 равенства и 2 загуби, при голова разлика 14-12.

В предишните си 6 мача в първенството съставът на Байер Леверкузен има в актива си 2 победи, 3 равенства и една загуба, при обща голова разлика 8 вкарани и 8 получени гола.

Борусия Дортмунд - Байер Леверкузен - преки срещи

В предишните 5 мача между двата тима, съставът на Жълто-черните е спечелил 2 успеха, отбора на Байер Леверкузен е спечелил една победа, а в 2 срещи двата отбора са си разделили точките, при общо голово съотношение 7-4. В последните 2 двубоя пред своите почитатели с Аспирините, играчите на Борусия Дортмунд са постигнали една победа и 1 загуба - с 0-2 в предишното си домакинство през Август 2010 година.

Текуща форма на двата съперника в първенството

Отборът на домакините от Борусия Дортмунд е в серия от 4 победи и 14 мача без загуба в шампионата на Германия, а на своя стадион спечели с 3-1 над Хофенхайм в предишния си двубой и е с 5 победи и 1 равенство в последните си 6 домакинства.

Тимът на гостите е в серия от 2 поредни ремита и 3 мача без поражение в Германия, а далеч от дома е в серия от 3 последователни равенства и 6 мача без загуба.

Прогноза: 1 Коефициент: 1.40 Резултат: 1 - 0 позната футболни прогнози

Коефициентът е валиден към датата и часа на публикуване на прогнозата и е осреднена стойност от няколко различни букмейкъра. Към текущия момент са възможни промени.