Обосновани Футболни Прогнози

Челси - Ливърпул

20 Ноември 2011 - 18:00
Челси
Ливърпул
Прогноза: над 2.5 гола
Коефициент: 1.85
1 - 2
позната футболни прогнози

Днешната прогноза е за дербито от поредния кръг на шампионата в Англия в Премиършип между футболните състави на Челси и Ливърпул. Треньора на домакините Андре Виаш-Боаш извежда на домашния си терен своите играчи срещу гостуващия футболен отбор на Червените от Мърсисайд.

Но нека да разгледаме фактите за предстоящия двубой:

Челси

Челси са 4-ти в класирането с 22 точки, записани след 7 победи, 1 равенство и 3 загуби от старта на сезона, като в изиграните общо 11 срещи са успели да отбележат 24 попадения в противниковата мрежа и са получили 15 гола в собствената врата. На собствения си стадион Челси е играл 5 мача до момента, в които има 4 победи и 1 загуба, вкарал е 15 попадения във вратата на гостуващите отбори и е получил 9 попадения в мрежата си.

В последните си 6 срещи в първенството тимът на Челси е постигнал 4 победи и 2 загуби, при обща голова разлика вкарани 16 и получени 9 гола.

Ливърпул

Гостуващият тим на Ливърпул заема 7-мо място в класирането с общ актив от 19 точки, събрани след 5 победи, 4 равенства и 2 загуби през сезона, като в изиграните 11 мача има голова разлика 14-10. Далеч от дома тимът има 5 срещи, в които е записал 3 победи и 2 загуби, при голова разлика 6-5.

В предишните си 6 изиграни двубоя в първенството футболистите на Ливърпул са постигнали 3 победи, 3 равенства и нито една загуба, при голова разлика 8-3.

Челси - Ливърпул - директни мачове

В последните 5 изиграни срещи между двата съперника, Челси има 2 успеха, а Ливърпул е с 3 победи, при общо голово съотношение 4-5. В последните 2 срещи у дома с тима на Ливърпул, играчите на Челси са постигнали една победа и 1 загуба - 0-1 през февруари тази година.

Текуща форма на двата отбора в първенството

Отборът на Челси спечели с 1-0 гостуването си на Блекбърн в предишния кръг в Англия, а при домакинствата си допусна загуба с 3-5 от Арсенал в последната си среща.

Тимът на гостите записа нулево реми у дома със Суонзи в последната си среща в шампионата, а при визитите си е в серия от 2 последователни победи с по 2-0 над Евертън и Уест Бромич.

Прогноза: над 2.5 гола Коефициент: 1.85 Резултат: 1 - 2 позната футболни прогнози

Коефициентът е валиден към датата и часа на публикуване на прогнозата и е осреднена стойност от няколко различни букмейкъра. Към текущия момент са възможни промени.